Hoe werkt het en wat brengt het?

Burn-out te lijf is een combinatie van gesprek, onderzoek, opdrachten, coaching en aanraking. Met de zeven B’s kunnen alle factoren die mogelijk bijdragen tot jouw klachten aandacht krijgen. De technieken komen vanuit Rebalancing, lichaamsgerichte traumatherapie, energetische healing, verbindende communicatie, coaching en systemisch werk via aanraken. 

Hoe werkt het?

Aandachtige aanraking in combinatie met vraagstelling vormt de kern van deze lichaamsgerichte therapie. Zo kun jij bewust worden van je lichaam en de uitingen en boodschappen er van. Je kunt ook toegang krijgen tot diepere lagen van het lichaam en de daar opgeslagen spanning ervaren, ontladen en het zelfherstellend  vermogen stimuleren. Naast het ervaren en verwerken van oude ervaringen gaat het bij deze therapie ook om dat jij nieuwe positieve ervaringen opdoet en kwaliteiten (zoals vertrouwen en lef) in jezelf versterkt. Bij deze therapie gaat het om ervaren en voelen, niet alleen weten en begrijpen.

De aanraking heeft effect op heel je lichaam. Spieren, bindweefsel, organen, het hormoonstelsel en het zenuwstelsel reageren positief op aanraking. Ook op psychisch niveau heeft aanraking een effect: het wordt als troostend, verzachtend en ontspannend ervaren. Burn-out, overspannenheid en stress zorgen voor vermoeidheid en/of spanning. Er is geen energie. Aanraking helpt om je energie weer te laten stromen. De koude of harde plekken in je lichaam worden weer warm en zacht,  je moeheid kan eruit. Je kan weer rust, lichtheid of kracht ervaren.

Kennismaking

De eerste sessie bestaat uit een intakegesprek en een behandeling. Je maakt zo kennis met mijn manier van werken en na afloop overleggen we of het bij je past. Hoe vaak en hoe lang je sessies blijft volgen is afhankelijk van je eigen behoefte. Om je proces voldoende diepgang en continuïteit te geven is het zinvol om minimaal 8 tot 12 keer te komen. Aan het begin van elke sessie kijken we wat jij nodig hebt en daar stem ik de behandeling op af. De herstel bevorderende factoren (zeven B’s) komen aan bod in de behandelingen, afhankelijk van wat jij nodig hebt en wanneer je dat nodig hebt.